Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Ανανεωμένος οδηγός 10 βημάτων για ελληνικά κανάλια και ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους στο KODI (update Nov 2015)

Το KODI είναι πλέον μια πολύ καλή και οικονομική λύση για τους Έλληνες του εξωτερικού που θέλουν να δουν ελληνικές εκπομπές ζωντανά ή να απολαύσουν μια ταινία με ελληνικούς υπότιτλους.

Το KODI είναι μία εφαρμογή η οποία πρέπει να εγκατασταθεί στο λειτουργικό σας σύστημα.
Εγώ χρησιμοποιώ το ΜΙΝΙΧ Χ5, του οποίου το λειτουργικό σύστημα είναι ANDROID. Κοστίζει 100 ευρώ και είναι αρκετά καλό. Μπορείτε να εγκαταστήσετε το KODI στο κινητό, στο τάμπλετ, στον υπολογιστή σας ή σε κάποιο SMART USB stick (που κουμπώνει στην τηλεόραση και βλέπετε (YouTube και άλλα..)

Οδηγός
1. Κάνε εγκατάσταση του KODI στο σύστημα που θέλεις. Εδώ είναι ένα παράδειγμα για σύστημα Android στο κινητό μου. Το KODI είναι διαθέσιμο στο Play Store δωρεάν. Για άλλα συστήματα κατεβάστε την εφαρμογή από εδώ.

2. Κατεβάστε τα πακέτα (add-ons) από το Superrepo.org μέσω αυτού του οδηγού ή δείτε το βιντεάκι. Δείχνει βήμα προς βήμα τι να κάνετε για να βλέπετε ταινίες, σειρές και άλλα.


4. Από το addons.superrepo.org/repository.lambda/ κατεβάστε την τελευταία έκδοση του lambda. Είναι το αρχείο .zip. Αποθηκεύστε το κάπου που να μπορείτε να το βρείτε με το KODI. Είναι το ελληνικό πακέτο για ελληνική τηλεόραση!Κάντε εγκατάσταση του πακέτου από τον φάκελο που τα αποθηκεύσατε.

5. Επιλέξτε το πακέτο που θέλετε για να εγκαταστήσετε τα Add-ons που θέλετε. Σχεδόν όλα βρίσκονται στα Video Add-ons
6. Από το πακέτο lambda εγκαταστήσετε το Hellenic TV to μας δίνει την επιλογή να δούμε live αλλά και αποθηκευμένες εκπομπές από διάφορα δίκτυα





7. Από το πακέτο lambda εγκαταστήσετε και το TV Guide Hellenic για να ξέρετε τι παίζει στην ελληνική τηλεόραση.
8. Από το πακέτο SuperRepo εγκαταστήσετε το add-on για ελληνικούς υπότιτλους.



9. Θα πρέπει να αλλάξετε την επιθυμητή γλώσσα υποτίτλων σε Ελληνικά μέσα από το μενού του System. Από το μενού επιλέξτε Video και μετά Subtitle. 
 

10. Εδώ αλλάξτε τη γλώσσα σε Greek και ενεργοποιείστε το ASS/SSA fonts.


Αυτό ήταν! Η εγκατάσταση τελείωσε. Τώρα μπορείτε να δείτε αυτά που θέλετε.
Για να βρείτε ελληνικούς υπότιτλους για τη ταινία που βλέπετε, πατήστε στο κουμπί για τους υπότιτλους και επιλέξετε το σωστό. Έχετε στο νου πως για πολύ καινούριες ταινίες οι πιθανότητες να βρείτε υπότιτλους ή υπότιτλους με σωστό συγχρονισμό. Για εγγυημένη ποιότητα, προτιμήστε ταινίες από το YIFY.
 Επιλέγουμε την ταινία που θέλουμε.
 Πατάμε το κουμπί για να βρούμε τους ελληνικούς υπότιτλους (κάτω δεξιά)
Επιλέγουμε τον υπότιτλο.

Για ελληνική τηλεόραση επιλέγουμε Hellenic Player και μετά από το Live επιλέγουμε το κανάλι που θέλουμε.


Για να δούμε επεισόδια από την αγαπημένη μας ελληνική σειρά, επιλέγουμε Hellenic Player και μετά από το Networks για σειρές που παίζουν αυτή τη σεζόν ή Archives για παλιές σειρές (Απαράδεκτοι, Της Ελλάδος τα Παιδιά, κτλ)

2 σχόλια: