Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

APOSTILLE. Χρειάζεται πλέον ή όχι;

Σχετικά με την σφραγίδα της Χάγης και για το πιστοποιητικό φορολογικής κατοικίας το προξενικό γραφείο προέβει στην παρακάτω ενημέρωση:

"Η σφραγίδα apostille δεν είναι απαραίτητο πλέον να τοποθετείται σε ληξιαρχικές πράξεις που εκδίδουν οι ολλανδικοί δήμοι και αφορούν γεννήσεις, γάμους, θανάτους ή την προσωπική κατάσταση κάποιου (συνήθως αν είναι παντρεμένος ή όχι). Επίσης εξαιρούνται της σφραγίδας πιστοποιητικά τα οποία εκδίδονται προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να αποδείξουν ότι διαμένουν μόνιμα στην Ολλανδία είτε για στρατολογικά θέματα (έκδοση πιστοποιητικού μονίμου κατοίκου) είτε εκπαιδευτικά στα πλαίσια της κατ΄ ιδίαν διδασκαλίας (προκειμένου η βεβαίωση που εκδίδει το προξενείο να κατατεθεί από τους γονείς στο γραφείο του συντονιστή εκπαίδευσης Βρυξελλών). Η σύμβαση αυτή έχει ισχύ από 1ης Ιουνίου 2014 στην Ελλάδα και έχει ήδη κυρωθεί από πλευράς Ολλανδίας. Ουσιαστικά και οι ολλανδικοί δήμοι θα έπρεπε να σταματήσουν πλέον να ζητούν από τους Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να εγγραφούν σε κάποιο δήμο την επίθεση της σφραγίδας στα ελληνικά έγγραφα αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει μάλλον ενημέρωση των δήμων από πλευράς αντίστοιχου ολλανδικού υπουργείου εσωτερικών.
Όσον αφορά φορολογικά θέματα, οι ενδιαφερόμενοι πλέον απευθύνονται ηλεκτρονικά στην ολλανδική εφορία στέλνοντας e-mail στη διεύθυνση woonplaatsverklaring@belastingdiest.nl επισημαίνοντας το bsn και την χώρα για την οποία θέλουν να εκδοθεί και παραλαμβάνουν ταχυδρομικά το πιστοποιητικό κατοικίας χωρίς τη μεσολάβηση του προξενείου."

5 σχόλια:

  1. Καλημέρα. Στο άρθρο http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/auFbT/~3/Rl9Ofu_LgJY/woonplaatsverklaring.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email αναφέρεται οτι "Το apostille, από τις αρχές του τρέχοντος έτους, μπορεί να παρθεί από οποιοδήποτε Δικαστήριο στην Ολλανδία. Δεν χρειάζεται συγκεκριμένα από το Δικαστήριο της Χάγης." Μήπως θα έπρεπε να διορθωθεί σε "οτι δεν απαιτείται πλέον η σφραγίδα της Χάγης APOSTILLE" και οτι "αν χρειάζεται για κάποιο άλλο κράτος μπορεί να παρθεί απο οποιοδήποτε άλλο δικαστήριο"? και πάλι καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις δίκιο. Θα διαγράψω την πρόταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βασιλειος Μπακόλας13 Ιουνίου 2017 στις 11:35 π.μ.

    Καλημέρα.
    Έχουν ακουστεί πολλά για το συγκεκριμένο θέμα. Θα ήθελα λοιπόν την επίσημη θέση της πρεσβείας στο παρακάτω ερώτημα.
    Ανήκει στην κατηγορία των εγγράφων που ΔΕΝ χρειάζονται σφραγίδα Apostille και το woonplaatsverklaring που χορηγείται με σκοπό την ένταξη στην εφορία κατοίκων εξωτερικού??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πιστοποιητικό γέννησης το οποίο εκδόθηκε στην Ελλάδα και θα χρησιμοποιηθεί στον Δήμο της ουτρέχτης για bsn χρειάζεται εκτός από μετάφραση και σφραγίδα apostille;
    Σας ευχαριστώ προκαταβολικά Ελένη μυρωνίδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή