Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

Μέρα χαράς και διασκέδασης στο Efteling

Το Σάββατο, 30 Μαΐου, 2014 το Δείξε μου την Πόλη σου πάει στο Efteling!!

Η επίσκεψη-ξενάγηση έχει ανακοινωθεί στο σχετικό γκρουπ του Δείξε μου την Πόλη σου στο Facebook, δείτε εδώ.

Τι είναι το Efteling;
Ένα παραμυθένιο πάρκο που θα σας ταξιδέψει σε κόσμους μαγικούς. Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες ( ιδανικό και για παιδιά προσχολικής ηλικίας), συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Αυτό που μαγεύει τον κάθε επισκέπτη του είναι το ατελείωτο παραμύθι που μπορείς να ζήσεις μέσα σε ένα χώρο με στοιχειωμένα σπίτια, ονειρεμένα καρουζέλ, ξωτικά και πειρατικά πλοία που ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους.
Η «Μαγική Χώρα» της Ολλανδίας δεν είναι τόσο γνωστή όσο τα θεματικά πάρκα του Disney, παρ’ όλα αυτά είναι το μεγαλύτερο θεματικό ψυχαγωγικό πάρκο στον κόσμο. Αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στα παραμύθια και τους ήρωές τους, πρίγκιπες, μαγεμένες βασιλοπούλες, νεράιδες, ζώα και ξωτικά, νάνους, το κοριτσάκι με τα σπίρτα, τη Χιονάτη και τη Σταχτοπούτα.

Την πρώτη ιδέα για την κατασκευή ενός τέτοιου θεματικού πάρκου είχαν δύο Ολλανδοί κληρικοί πίσω στο μακρινό 1933, όταν σκέφτηκαν να φτιάξουν έναν μεγάλο χώρο κοντά στην πόλη Kaatsheuvel, κοντά στο Tilburg, όπου τα παιδιά θα μπορούσαν να παίζουν και να ασκούνται. Έτσι, αρχικά ο χώρος είχε λίμνες και μικρά γήπεδα για να εξυπηρετούνται οι αθλοπαιδιές. Με αυτή τη μορφή λειτούργησε μέχρι το 1952, οπότε αποφασίστηκε να διευρυνθεί θεματολογικά και να αποτελέσει το φυσικό χώρο όπου θα αναπαριστάνονταν οι ιστορίες των παραμυθιών σε φυσικό τοπίο με τη συμμετοχή όλων των ηρώων. Σταδιακά και μέχρι πρόσφατα, στις αχανείς εκτάσεις του πάρκου προστίθενταν καινούργια θέματα, τα οποία απολάμβαναν μικροί και μεγάλοι κατά τις επισκέψεις τους. Σήμερα το πάρκο χωρίζεται σε τέσσερις θεματικούς τομείς, χωρίς βέβαια να ξεχνάμε τα μονοπάτια και τα ξέφωτα που ξεφυτρώνουν μέσα στα δάση και είναι καταπληκτικά για βόλτα και πικνίκ.ΩΡΑΡΙΟ: Καθημερινά 10.00-18.00. Από 1/7 έως 31/8 καθημερινά 10.00-20.00 και Σάββατο μέχρι 24:00
ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 32 ευρώ online, 35 ευρώ στο ταμείο.
ΠΡΟΣΒΑΣΗ: Από Αμστερνταμ με τρένο μέχρι Tilburg κι από εκεί υπάρχει απευθείας σύνδεση με λεωφορείο για Kaatsheuvel (συνολική διαδρομή περίπου 2 ώρες).
ΔΙΑΜΟΝΗ: Υπάρχει το Efteling Hotel, αλλά και το Πάρκο Διακοπών Efteling Village Bosrijk, που περιλαμβάνει αγροτόσπιτα και δύο κυρίως κτίσματα με διαμερίσματα Το Efteling Hotel φιλοξενεί τα παιδιά και τις οικογένειές τους σε απίθανα δωμάτια και σουίτες που φυσικά δανείζονται τα θέματά τους από τα αγαπημένα παραμύθια των παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου