Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Δωρεάν ξεναγήσεις στην Ολλανδία στα ελληνικά

Η ξεναγήσεις ξεκίνησαν περίπου το 2010 από το τμήμα Νεολαίας την Ομοσπονδίας των ελληνικών Κοινοτήτων στην Ολλανδία

Τι είναι όμως το 'Δείξε μου την Πόλη σου';
Είναι ξεναγήσεις που γίνονται από Έλληνες που διαμένουν σε διάφορες ολλανδικές πόλεις και εθελοντικά μας ξεναγούν στην πόλη που ζουν ή γνωρίζουν πολύ καλά.
Ο σκοπός των ξεναγήσεων είναι να γνωρίσουμε την πόλη και τη ζωή των Ελλήνων που μένουν εκεί (μέρη στα οποία συχνάζουν Έλληνες ή κάτι που έχει να κάνει με Ελλάδα), να γνωριστούμε μεταξύ μας και να μάθουμε την ιστορία και τα αξιοπερίεργα της πόλης (μέρη και κτήρια που κάνουν την πόλη ιδιαίτερη). Είναι μικρότερη των 4 ωρών και συνήθως σταματάμε για ένα καφέ ή για ένα 'βρώμικο' ή για φαγητό σε εστιατόριο με προσυμφωνημένη τιμή. Δε ξοδεύουμε πάνω από 20 ευρώ έκαστος χωρίς τα μεταφορικά.

Το πρόγραμμα στις τελευταίες ξεναγήσεις ήταν ως εξής:
- Περίπατος στα μέρη που έπρεπε να δούμε (το κέντρο ήταν ένα από αυτά) για περίπου 1-2 ώρες
- Ένα διάλειμμα για καφέ
- Συνέχεια με περίπατο ή επίσκεψη σε κάποιο μνημείο. Άμα υπάρχουν εκκλησίες μεγάλου ενδιαφέροντος, μουσεία ή άλλα μέρη που θα ήταν καλό να επισκεφτούμε και θα πρέπει να πληρώσουμε είσοδο, καλό θα ήταν να ρωτήσετε πόσο κοστίζει και τι έκπτωση έχουμε εάν είμαστε πάνω από 10 άτομα.
- Μετά πηγαίνουμε για φαγητό όλοι μαζί.

Έχουμε επίσης κάνει και θεματικές ξεναγήσεις σε συνδυασμό με τη ξενάγηση στην πόλη, όπως στο Tilburg - Kermis, στο Eindhoven - Glow, στο Dusseldorf - Carnaval...
Για να συμμετάσχει κάποιος, θα πρέπει απλώς να γραφτεί (Η σελίδα στο Facebook) κ να δηλώσει πως επιθυμεί να έρθει στη ξενάγηση. Φυσικά μπορεί και έχουν έρθει και άτομα που δεν έχουν γραφτεί στο γκρουπ ή που δεν έχουν καμία σχέση με το facebook. Εμείς απλά θέλουμε να ξέρουμε πόσοι θα έρθουν σίγουρα για να κανονίσουμε καλύτερα μερικές λεπτομέρειες στη ξενάγηση.


Η ραδιοφωνική εκπομπή στο Hellas Pindakaas σχετική με το 'Δείξε μου την Πόλη σου'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου